top of page
Det nyeste fra
Kissi Design

Uansett hvor jeg er, så leter øynene mine automatisk etter nye materialer jeg kan lage smykker av. Derfor er det ekstra spennende når jeg kommer inn i en butikk, og ser accessories, lysmansjetter, gardingoppheng, borddekorasjonsmateriale, klær det finnes perler, knapper, lenker, låser og lignende på. Og jeg vet at her kan det skapes mange kreasjoner ut av dette materialet.

Det er ikke alltid jeg finner de rette kombinasjonene med en gang, og derfor kan masse av dette ligge lenge, før det finner sine følgesvenner inn i noe nytt og spennende.

Det beste jeg vet, er når jeg kan "slakte" noen av funnene mine, og skape nye skatter - spesialdesignet for akkurat DEG.

Smykker til enhver anledning! Smykkene er håndlaget av masse spennende materialer. Jeg bruker bl.a. keramikk, halvedelstener, plast, stein og glass. 

Jeg har aldri laget to like smykker, så du vil ikke møte noe menneske med det samme smykke som deg – ditt smykke - din unike design!

Ta turen innom butikken min for å se andre kolleksjoner.

mother-of-pearl-393254_960_720.jpg

PERLEMORS historie

Alle småjenter elsker vel perler, men ikke alle blir besatt, slik som jeg gjorde fra jeg var ca 6 år.

Vi dro til Danmark på ferie, og der besøkte vi en dame som drev med broderier av grønlandsperler. Hun laget alt mulig som julepynt, duker, serviettringer osv.

Like etter fikk jeg kjøpe pose på pose med slike blanke, fargerike perler i en fantastisk butikk i  nærheten (jeg drømmer fortsatt om den butikken). Siden da har jeg sortert og kreert, prøvet og feilet, og hatt utrolige mange avslappende og morsomme timer.

Jeg er like hekta fortsatt, og synes navnet Perlemor var utrolig passende, da sønnen min kalte meg det en dag. Det var AKKURAT det jeg følte meg som.

 

Alle steder jeg reiser til innebærer smykkebutikker, antikivtetsforhandlere, bruktmarked, markedsplasser eller stranden med alle sine deilige skjell, koraller og stener.

Dette har alltid kun vært en hobby, men etter påtrykk og støtte fra mannen min, familie og venner, har jeg tatt mot til meg og sneket nesetippen ut i verden. 

 

Jeg har virkelig et stort ønske om å dele interessen min med andre, og jeg er opptatt av gjenbruk, og at vi ikke skal kaste så mye. Etter å ha vært på noen messer og markeder, bestemte jeg meg for at så Kissi Bead Design skal få den plassen jeg mener det fortjener, så kikk rundt på sidene mine, bestill en smykkekveld, og bare kos deg.

Noen historier fra
Kissi Redesign

Du finner ikke maken! Her tar vi dine gamle skatter og gjør de om til nye kronjuveler. Eller du får ditt drømmesmykke ut av  f.eks lite pent arvegods fra en gammel tante. Vi tenker miljø, og skaper noe nytt og kult, av det andre hadde tenkt å kaste.

Her gir jeg deg noen historier og løsninger på hvordan smykker har fått leve videre gjennom redesign.

Ved siden av disse spesifikke historiene, så redesigner jeg nesten hele tiden med alt jeg finner rundt meg, så dette er nok den kolleksjonen med flest produkter.

Redesign - men behold uttrykket

Et par øreringer ble overlevert meg, med spørsmål som jeg så ofte hører - "Kan du gjøre noe med dette".

Her var problemet at kunden synes øreringene var altfor voldsomme, og ønsket seg et smykkesett. 

"Se hva du får ut av det. Du elsker jo slikt" var siste melding før hun forsvant ut døren.

Jeg kastet meg selvsagt over jobben, og demonterte øreringene. Det var mange forskjellige løsninger, og perler og tilleggsprodukter som ble testet, før konklusjonen var at kunden jo i utgangspunktet likte øreringene sine. Så jeg forsøkte å lage noe som var så tro opp til orginalen som mulig.

Resultatet var både øreringer, kjede og armbånd. Og en fornøyd kunde.

Ferdig_Molly_–_Kopi.jpg
Start Molly.jpg

De opprinnelige øreringene

Underveis Molly.jpg

Demontering pågår

Redesign - forandring fryder

En god kollega kom en dag med en hel pose full av gamle smykker. Det begynte å krible i fingrene mine før jeg i det hele tatt hadde sett innholdet. Hun forklarte hvilke smykker hun var klar for å kaste, og hvilke som var ødelagt og som hun gjerne ville beholde.

Det var blant annet et par øreringer som var klips bakpå, men hun hadde jo hull i ørene, og håpet jeg kunne fikse det. Kjedet som tilhørte var litt ødelagt og trengte en oppfriskning.

Jeg hadde egentlig lyst til å bare ta posen under armen og skynde meg hjem, men arbeidsdagen var ikke slutt enda.

Timeplanen min var full de neste dagene, så det gikk en stund før jeg fikk begynt. Men da jeg endelig fikk litt ledig perlemor-tid, var jeg "over-inspirert", så arbeidet var unnagjort på en time.

Det ble også denne gangen et resultat med både øreringer, kjede og armbånd. Og i tillegg kan hun bytte lenke på kjedet, slik at det får en litt røffere stil med skinnsnoren, eller elegant med gull lenken. 

Jeg tipper det er skinn snoren som blir brukt mest.

20181114_234718.jpg
20181122_221317.jpg
20181122_221526.jpg
20181122_221504.jpg
20181122_221309.jpg

Redesign - nå er det slaktetid

Det er ikke alltid jeg er forøyd med resultatene av det jeg lager. Jeg må kjenne følelsen av at jeg blir glad av å se på et smykke, det må føles som en liten skatt.

Hvis ikke - blir det slaktet. Og garantert brukt på nytt.

Jeg kaster ikke en perle.

Her er bilder fra slakteprosessen, og resultatet. Jeg brukte ikke alle perlene, så de er pent sortert i alle eskene sine. Mulig jeg skal ta et bilde av perlemors smykkehule en dag også, så du kan få se.

Beklager den grønne filtduken på noen av bildene mine. Det er den jeg bruker når jeg arbeider, slik at ikke perlene skal trille unna. 

20190505_215004.jpg
20190603_113702.jpg
Blomster på Wood

Kissi Nature

Håndlagde smykker spesialdesignet etter humør og vær. Dette er litt røffere smykker laget av bl.a. naturmaterialer funnet ute i friluft.

Her finner jeg materialer som bark, stener, skjell, fjær og pinner, og lar kreativiteten overta.

Skjær Wood

Tur til hytta

Her ser du prosessen fra barken jeg fant på hytta, til et par ferdige øreringer, vist i bilder. 

20180512_085306.jpg
20190515_232539.jpg
20190515_232613.jpg
20190515_232632.jpg
20190515_233309.jpg

Tur til stranden

Her ser du resultatet av en tur til stranden

skjell
bottom of page